Acasă Social Noul simptom al infecției cu coronavirus: 8 tipuri de erupții pe piele

Noul simptom al infecției cu coronavirus: 8 tipuri de erupții pe piele

349
0

Erupțiile cutanate pot fi un semn al COVID-19. Mai multe imagini cu cele opt tipuri de erupții pe care ar trebui să le aveți în vedere au fost făcute publice.

Despre aceasta au avertizat Cercetătorii de la King’s College din Londra și Asociația Britanică a Dermatologilor.

De la o tuse până la pierderea simțului mirosului, există mai multe simptome despre care se știe că sunt legate de coronavirus.

„Am creat această galerie de imagini cu erupții cutanate provocate de COVID-19, astfel încât cadrele medicale și toate persoanele interesate să aibă acces la ea și să îi ajute să identifice potențialele erupții cutanate cauzate de virus. 

Am constatat că unul din șase copii are o erupție fără alte simptome clasice.

Pentru majoritatea, erupțiile cutanate COVID-19 durează câteva săptămâni și în cele din urmă dispar. În unele cazuri, medicamentele prescrise pot fi necesare dacă erupția cutanată este foarte pruriginoasă”, a declarat Veronique Bataille, dermatolog.

Imaginile au fost colectate prin intermediul aplicației Covid Symptom Study, lansată în martie pentru a ajuta oamenii de știință să adune informații despre simptomele infecției cu noul coronavirus.

Acestea indică faptul că opt tipuri de erupții cutanate ar putea fi semne de COVID-19, inclusiv degetele roșii, eczema toracică și pitiriazisul rozat.

Aplicația Covid Symptom Study a dezvăluit că aproximativ 9% dintre pacienții cu coronavirus au raportat o erupție pe diverse părți ale corpului, în timp ce erupțiile cutanate au fost de două ori mai frecvente la copii.

Cele 8 tipuri de erupție pe care trebuie să le cunoașteți

1. Degetele Covid

Un nou simptom descoperit recent, denumit „degetele COVID” de către comunitatea dermatologilor, se manifestă prin înroșirea degetelor de la mâini și picioare, ca și cum ar fi degerate, potrivit doctorului Misha Rosenbach, profesor de dermatologie la Spitalul din Universitatea din Pennsylvania.

2. Eczema de pe gât și piept

Această erupție apare pe gât și pe piept în locurile expuse. De obicei este destul de roz și provoacă o senzație de mâncărime.

3. Eczema care afectează gura

Buzele devin uscate și se poate instala durerea.

4. Papulară și veziculară

Apariția unor pete roșii în orice parte a corpului, cum ar fi coatele și genunchii.

5. Pitiriazisul

Pitiriazisul rozat poate fi cauzat de o infecție virală și se manifestă prin apariția la nivelul pielii a multor leziuni mici, solzoase, de regulă rotunde, de culoare cafenie, pruriginoase, ce pot persista până la câteva luni.

6. Dermatita purpurică

Este ușor de recunoscut, deoarece prezintă mai multe pete roșii sau purpurii. Poate provoca pete asemănătoare vânătăilor.

7. Urticarie

Este o iritație care apare într-una sau mai multe zone ale corpului, la nivelul pielii și se manifestă prin prurit, usturime, înroșire și umflături.

8. Exantem

Semnele sunt observate în infecțiile virale cu o erupție simetrică care cuprinde numeroase pete roșiatice sau umflături pe corp.

Conform datelor, erupțiile cutanate pot apărea înainte, în timpul sau după alte simptome și, uneori, săptămâni mai târziu.

„Asocierea dintre anumite erupții cutanate și COVID-19 a devenit din ce în ce mai clară, iar capacitatea de a le recunoaște este crucială pentru reducerea răspândirii bolii”, a precizat Tanya Bleiker, președintele Asociației Britanice a Dermatologilor.

protv.ro

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here