Acasă Social Transportul de pasageri, grav afectat de criza pandemică

Transportul de pasageri, grav afectat de criza pandemică

80
0
ads

În ianuarie-iulie, întreprinderile de transport public din Moldova au transportat puţin mai mult de 4,2 milioane de pasageri, ceea ce este cu 48,3% mai puţin decât în aceeaşi perioadă din 2019.

Potrivit agenţiei de presă Infotag, cu referire la datele Biroului Naţional de Statistică, cel mai mare declin a fost înregistrat în transportul aerian, care a transportat doar 22 de mii de pasageri în şapte luni, sau 10,9% faţă de nivelul de anul trecut.

De asemenea, pandemia a afectat negativ transportul de marfă, care a scăzut în general cu 13,7%, la mai puţin de 8,5 milioane de tone. 

Cea mai mare parte a mărfurilor a fost transportată cu transportul auto – peste 6,7 milioane de tone (-6,1%). Iar cea mai mare scădere s-a înregistrat la căile ferate, cu 36%, până la 1,7 milioane de tone.

Situaţia în privinţa rulajului de mărfurilor lasă, de asemenea, mult de dorit. La începutul lunii august, acesta se ridica la 2,548 miliarde tone / km (-9%).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here