Acasă Comunicate de presă Reacția Primăriei capitalei la declarațiile PAS privind organizarea licitațiilor funciare

Reacția Primăriei capitalei la declarațiile PAS privind organizarea licitațiilor funciare

63
0

Primăria municipiului Chișinău vine cu o reacție la declarațiile PAS privind organizarea licitațiilor funciare a unui teren pe care ar urma să fie construite blocuri.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Capitalei, autoritățile publice locale Chișinău au contractat, la data de 16.10.2018, servicii privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor funciare cu strigare în municipiul Chişinău. În calitate de „beneficiarˮ fiind Primăria mun. Chişinău, iar în calitate de „prestatorˮ fiind Agenţia „Capitalimobilˮ.

Conform condiţiilor contractuale prestatorul este obligat să asigure, la necesitate, activităţi de evaluare, lucrări cadastrale şi alte tipuri de lucrări necesare, în conformitate cu legislaţia pertinentă a Republicii Moldova.

De asemenea, grupul de lucru desemnat pentru identificarea şi propunerea spre valorificare, prin licitaţie publică, a resurselor funciare a propus adjudecarea la licitaţie a terenului din str. Nicolae Milescu-Spătarul, cu suprafaţa de 11,6614 ha.

Astfel, preţul de piaţă a terenului din str. Nicolae Milescu-Spătaru, cu suprafaţa de 11,6614 ha, a fost stabilit în mărime de 2.246.912,00 euro.

Preţul iniţial de adjudecare a lotului va fi stabilit de către Comisia pentru organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor funciare cu strigare, reieşind din valoarea de piaţă a terenului conform raportului de evaluare, dar nu mai mic de 100.000.000,00 lei.

Totodată, în suma adjudecată la licitaţie 30% urmează va fi folosită pentru construirea infrastructurii sociale în cartier şi anume: grădiniţe şi şcoli.

La fel, potrivit comunicatului emis de Primăria Capitalei, la data de 07.08.2020, Comisia pentru construcții, arhitectură și relații funciare a dispus elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru teritoriul cuprins în perimetrul străzilor: bd. Mircea cel Bătrân – str. N. Sulac – str. N. Milescu-Spătaru – str. Bucovinei, sectorul Ciocana.

La data de 03.09.2020, Direcţia generală arhitectură urbanism şi relaţii funciare a publicat pe site-ul Primăriei Chișinău la modul „licitații și achiziții curente”.

E de menționat că termenul limită de prezentare a ofertelor este data de 15.09.2020.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here