Acasă Politic Pavel Filip: ”Nu cred că Vasile Botnari e cel care a luat...

Pavel Filip: ”Nu cred că Vasile Botnari e cel care a luat această decizie. Eu am avut în acea perioadă întrevederi cu președintele Erdogan și cu premierul Turciei”

149
0

Ex-premierul Pavel Filip, cel care era în fruntea Guvernului atunci când au fost răpiți, iar ulterior expulzați cei șapte profesori turci de la Liceul „Orizont”, crede că fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, ar fi „țap ispășitor” în acest caz, alții fiind cei care au luat această decizie scandaloasă.

Filip a menționat că și copiii săi au învățat la „Orizont”, iar mulți dintre profesorii acestora au fost chiar la el acasă.„Am mulți prieteni printre profesorii de la „Orizont”. În ziua de 6 septembrie am fost sunat de un profesor de acolo, care mi-a spus ce se întâmplă. Am dat câteva telefoane, inclusiv la unii conducători ai SIS, care m-au informat că avionul cu cei șapte profesori decolează deja. Așa și nu am înțeles care au fost motivele expulzării acelor profesori”, a declarat Pavel Filip în această seară, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Totodată, liderul PD nu crede că Vasile Botnari, cel care și-a asumat integral vina pentru cele întâmplate, a fost persoana care a luat această decizie:

„Nu cred că Vasile Botnari e cel care a luat această decizie. Eu am avut în acea perioadă întrevederi cu președintele Erdogan și cu premierul Turciei. De fiecare dată am spus că liceele se subordonează legilor din R. Moldova. Le-am transmis că, în cazul în care au dovezi în privința unuia sau altuia, atunci de asta să se ocupe serviciile competente”.

Întrebat cine ar sta în spatele acelei decizii de expulzare, Pavel Filip a spus: „Nu vreau să vin cu presupuneri. Eu pot să vă spun că, acolo unde am putut, am contribuit ca unii dintre profesorii de la acest liceu să primească cetățenia R. Moldova și, astfel, să nu trăiască cu această frică”, a conchis Filip.

ziarulnațional.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here