Acasă Justiţie VIDEO// Voicu, despre angajații MAI implicați în dosarul Braguța: Nu-i pot demite

VIDEO// Voicu, despre angajații MAI implicați în dosarul Braguța: Nu-i pot demite

116
0

Patru persoane figurante în dosarul „Braguța” rămân în continuare în funcție, chiar dacă dosarul este în instanță.

Despre aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul emisiunii UNInterviu de la Unimedia.

„Chiar dacă acum aș fi dorit să monitorizez în continuare sau să intervin, nu cred că am posibilitatea, deoarece cauza se examinează deja în instanță. Toate persoane care se fac vinovate trebuie să fie trase la răspundere, pentru că este vorba de viața unui om. Patru dintre persoanele care figurează pe dosar, având diferite roluri, ei de către instanță nu au fost nici suspendați pe această perioadă. Dacă vor fi găsiți vinovați, voi întreprinde măsurile de rigoare”, a declarat acesta.

Instanța i-a găsit pe cei 6 condamnați vinovați de cauzarea leziunilor corporale medii, dar i-a achitat pentru tortură și tratamente inumane.

Procurorii au cerut între 8 și 9 ani de închisoare pentru polițiștii din izolatorul de detenție și între 9 și 13 ani pentru codeținuți. Procurorul pe caz a declarat că va decide dacă va ataca sentința după ce va primi decizia motivată.

Unimedia amintește că Andrei Braguţa a fost reţinut pe 15 august 2017 pentru violenţa nepericuloasă pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor, iar pe 26 august 2017, a decedat în Penitenciarul nr. 16 „Pruncul”.

După ce fusese maltratat de cei 4 codeţinuti, a doua zi, Andrei Braguța a fost plasat într-o celulă de unul singur, unde, timp de aproximativ o săptămână (17-23 august 2017), a fost deţinut în condiţii ce nu corespund standardelor de deţinere a persoanelor, a transmis Procuratura Generală.

Deţinerea în condiţii nocive a victimei a provocat îmbolnăvirea cu bronhopneumonie bilaterală purulentă, maladie care, potrivit raportului de expertiză medico-legală, a condus direct la survenirea decesului lui Andrei Braguța.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă de la 3 până la 8 ani închisoare sau amendă de la 67500 lei până la 80 mii lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii de la 5 la 10 ani.

unimedia.info

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here