Acasă Social Mai mulți fermieri susțin că le-au fost respinse dosarele de acordare a...

Mai mulți fermieri susțin că le-au fost respinse dosarele de acordare a pagubelor pentru secetă

63
0

Mai mulți fermieri membri ai grupului de Viber Agrobiznes Club susțin că le-au fost respinse dosarele de acordare a pagubelor pentru secetă, chiar dacă întrunesc condițiile.

Au solicitat mai multe detalii de la câțivat din aceștia pentru a afla cum stau lucrurile la acest capitol.

„Am adunat toate actele necesare pentru a depune dosarul, dovada care confirmă că am pagube de 100%, m-am dus la AIPA să depun dosarul, dar mi-au zis ca nu-l pot depune din motiv ca nu sunt în listă și mi-au recomandat să solicit informații de la Direcția Agricolă din zonă. Acolo mi s-a spus că nu au fost semnate actele de ministru pentru acordarea ajutorului de 1,5 mii/ha. Plus, ei nu stiu când le va semna, însă mai avem doar 3 zile până a depune dosarul la AIPA, adică șanse să primim banii nu mai avem. Am datorii de 100 de mii de lei pentru semințe, pe care trebuie să le achit până în noiembrie, fără bani, nu știu ce voi face”, ne-a explicat Dumitru Chiperi, agricultor din Hâncești.

Un alt agricultor a confirmat același lucru:

„Ne-au spus că suntem incluși în „lista suplimentară”, iar ministerul urmează să decidă dacă vor fi sau nu acordate compensațiile. Am 200 de hectare calamitate 100%, dosarul corespunde tuturor cerințelor, a fost semnat de toți, însă noi nu suntem în listă. Per total, pentru raionul nostru, 1200 de hectare nu au fost incluse în listă. Este deja data de 15, iar ultima zi de depunere a dosarelor este 18. Nu cred că ne vor mai include”, ne-a spus Tudor Zmeu, fermier.

Peste 20 de fermieri din diferite zone au scris despre aceeași problemă.

Agrobiznes a contactat reprezentanții MADRM pentru a afla când vor fi semnate listele și dacă agricultorii incluși în listele suplimentare vor putea depune dosarele și beneficia de suport. Serviciul de presă al ministerului ne-a declarat că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here