Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ// Procuratura Generală anunță că Lucinschi și alti 5 acționari UNIBANK...

ULTIMA ORĂ// Procuratura Generală anunță că Lucinschi și alti 5 acționari UNIBANK – scoși de sub urmărire penală din dosarul ”frauda bancară”

222
0

Fostul Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, dar și alți 5 acționari ai UNIBANK, au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind ”frauda bancară”. Informația a fost făcută publică, de către Procuratura Generală, cu puțin timp în urmă prin intermediul unui comunicat de presă.

Acum un an, cei șase acționari ai UNIBANK au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

În urma studierii minuțioase a probatoriului, recent, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate.

În concret, ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală, confruntări între învinuiți/bănuiți și martori, măsuri speciale de investigații, s-a constatat că în acțiunile învinuiților nu se regăsește elementul obligatoriu al infracțiunilor, și anume intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material.

Urmărirea penală în episodul privind acționariatul UNIBANK din ”FRAUDA BANCARĂ” continuă, iar Procuratura va informa, în limitele legii, despre evoluțiile acestora.

La finalizarea urmăririi penale pe acest episod, se va decide asupra responsabilității procurorilor care au urmărit ilegal persoanele, reabilitate acum în drepturi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here