Acasă Economic România rămâne cel mai important partener comercial al R. Moldova

România rămâne cel mai important partener comercial al R. Moldova

61
0

România rămâne cel mai important partener comercial al R. Moldova. Conform datelor oficiale ale Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din România, la data de 31 mai 2020, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Moldova a fost de 728 milioane USD.

„Față de aceeași perioadă a anului trecut, volumul schimburilor comerciale totale a scăzut cu 19,25%, în principal, ca o consecință a contracției economiilor celor două state, cauzate de pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, Romania rămâne CEL MAI IMPORTANT PARTENER COMERCIAL al Republicii Moldova!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României la Chișinău.

Amintim că, și în 2019 România a fost cel mai important partener comercial al Republicii Moldova. Conform datelor statistice de la Bucureşti, volumul total al comerţului bilateral a depăşit 2,2 miliarde dolari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here