Acasă Extern Poliţia din Belarus recunoaşte că a tras cu arme de foc pentru...

Poliţia din Belarus recunoaşte că a tras cu arme de foc pentru a se apăra de protestatarii “agresivi”

79
0

Poliţia din Belarus a recunoscut, miercuri, că a tras cu arme de foc asupra manifestanţilor care au protestat marţi seara împotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale în sudul ţării, aceste tiruri făcând un rănit, scrie Agerpres.

În noaptea de marţi spre miercuri, protestatari “agresivi”, înarmaţi cu bare metalice, au atacat poliţişti la Brest, în sudul ţării, potrivit unei declaraţii a poliţiei din Belarus.

După tiruri de somaţie “care nu i-au oprit” pe atacatori, poliţiştii ‘au trebuit să tragă cu arme de foc’ pentru a-şi ‘proteja viaţa’, conform sursei citate. ‘Un atacator a fost rănit’, mai precizează poliţia belarusă într-un comunicat.

Protestele împotriva realegerii preşedinte a liderului autoritar Aleksandr Lukaşenko, care conduce ţara cu o mână de fier de 26 de ani, zguduie capitala Minsk şi mai multe oraşe încă de duminică seara.

Dispersate cu violenţă de către poliţie, care recurge la grenade asurzitoare şi gloanţe cu cauciuc, aceste manifestaţii s-au soldat cu mii de arestări şi au făcut un mort şi peste 250 de răniţi, conform cifrelor oficiale.

Poliţia belarusă a arestat peste 1.000 de manifestanţi în cea de-a treia noapte de proteste, a indicat Ministerul de Interne belarus într-un comunicat, citat de Reuters. Potrivit ministerului, 51 de manifestanţi şi 14 poliţişti au fost răniţi în urma confruntărilor de stradă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here