Acasă Social Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la...

Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 1 august, este de 3.286.304

103
0

Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 1 august, este de 3.286.304.

Din numărul total de alegători, 2.807.728 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul doi.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință. Este vorba inclusiv de cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (229.570 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova (249.006).

Registrul de Stat al Alegatorilor este un sistem informațional unic integrat de evidența a alegatorilor din Republica Moldova, destinat colectării, stocării, actualizării și analizei informației despre cetățenii Republicii Moldova, inclusiv despre cei din străinătate, care au atins vârsta de 18 ani și nu au interdicții legale de a alege.

RSA este constituit în baza Registrului de Sat al Populației, fiind actualizat continuu cu datele furnizate de Agenția Servicii Publice, Ministerul Justiției și administrația publică locală. Alegătorul este introdus în lista electorală a secției de votare în baza adresei de domiciliu sau a adresei de reședința. În calitate de utilizator al RSA, alegatorul prin introducerea IDNP-ului din actul de identitate, poate afla adresa și numărul secției de votare la care a fost arondat la ultimele alegeri.

ipn.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here