Acasă Social Biroul Naţional de Statistică (BNS) are un nou director

Biroul Naţional de Statistică (BNS) are un nou director

75

Biroul Naţional de Statistică (BNS) are un nou director. Este vorba de Oleg Cara, cel care a fost desemnat câștigător al concursului și numit în funcție la ședința de ieri, 31 iulie, a Guvernului. 

Noul director al BNS are o experiență vastă, de 25 de ani, în domeniul statisticii, la nivel național și international. De asemenea, dispune de competente manageriale dezvoltate în perioada anilor 1997-2013, când a activat în calitate de director general adjunct al BNS.

În perioada anilor 2013-2015, Oleg Cara a ocupat funcția de cercetător științific coordonator în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice.

Din 2015 și până în prezent, a activat în calitate de statistician în Diviziunea Statistică a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cu sediul la Roma.

Oleg Cara este membru al Institutului Internaţional de Statistică (ISI) și autor a 20 de lucrări stiinţifice publicate, precum şi a numeroase prezentări la diverse evenimente de nivel internaţional în domeniul statisticii.

Noul director general al BNS își va începe activitatea la 7 septembrie 2020 și va ocupa această funcție în următorii cinci ani.

tv8.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here