Acasă Social Spitalele din Chișinău, suprasolicitate. Au mai rămas 29 paturi libere

Spitalele din Chișinău, suprasolicitate. Au mai rămas 29 paturi libere

83

În instituțiile medicale din municipiul Chișinău mai sunt doar 29 de paturi libere. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința online a serviciilor municipalității că din cele 692 de paturi aflate la evidența instituțiilor de sănătate municipale sunt ocupate 663.

Potrivit oficialului, 549 din pacienții internați în instituțiile sanitare municipale sunt bolnavi de COVID-19. 

„De la începutul pandemiei până în prezent, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 5.205 de pacienți infectați cu coronavirus, 2.715 persoane au fost vindecate, iar 158 de persoane au decedat”, a declarat Bucearschi.

În același timp, oficialul a adăugat că din numărul total de cadre medicale infectate cu coronavirus în Republica Moldova, 13 la sută sunt angajați ai instituțiilor medicale municipale. 

„Din 2368 de cazuri de îmbolnăvire a lucrătorilor medicali, 311 sunt angajați în instituțiile sanitare din municipiul Chișinău”, a spus Bucearschi.

moldpres.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here