Acasă Politic Rusia deschide secții de votare în Transnistria. Reacția Chișinăului

Rusia deschide secții de votare în Transnistria. Reacția Chișinăului

136

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a reacționat printr-un comunicat de presă la deschiderea de Rusia a celor două secții de votare în regiunea transnistreană.

MAEIE informează că printr-o notă verbală, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a comunicat despre intenția de a deschide două secții de votare, la Chișinău și Tiraspol, pentru organizarea și desfășurarea referendumului privind introducerea unor amendamente în Constituția Federației Ruse.

„În legătura cu aceasta, MAEIE a reiterat poziția de principiu a autorităților moldovenești privind abținerea de la deschiderea unor secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, invocând, în acest sens, imposibilitatea asigurării din partea organelor constituționale abilitate a condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea unor astfel de activități”, se arată în comunicatul MAEIE. 

Pe de altă parte, Ministerul reamintește că, legislația Republicii Moldova nu conține prevederi restrictive cu privire la desfășurarea scrutinelor și, respectiv, deschiderea secțiilor de votare de către misiunile diplomatice străine.

Amintim că, Rusia continuă practica de a deschide secții de votare în regiunea transnistreană, contrar acordului autorităților Republicii Moldova.

Astfel, începând de astăzi și până la 1 iulie 2020, locuitorii din stânga Nistrului vor putea merge la cele două secții de votare deschise la Tiraspol în contextul referendumului național cu privire la amendarea Constituției Rusiei.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here