Acasă Politic Guvernarea PD – PSRM și-a stabilit prioritățile: Salarii majorate pentru medici și...

Guvernarea PD – PSRM și-a stabilit prioritățile: Salarii majorate pentru medici și subvenții pentru fermieri, printre promisiuni

58

Reprezentanții coaliției de guvernare s-au întrunit astăzi, tradițional în ședință de lucru, la care a participat și premierul și președintele. Deputații au discutat despre gestionarea crizei Covid, despre măsurile întreprinse de Guvern în lupta împotriva răspândirii virusului, dar și despre ajutoarele care vor fi oferite diferitor categorii de populație, se arată într-un comunicat al PDM.

„Salariile medicilor se vor majora de câteva ori. În prima etapă, lefurile lucrătorilor medicali vor crește cu 30% de la 1 septembrie, iar ulterior, de la 1 ianuarie salariile angajaților în medicină vor fi majorate cu încă 30%. O altă majorare – de 40% – va veni în prima jumătate a anului viitor. Reprezentanții PDM și PSRM au menționat, o dată în plus, importanța lucrătorilor medicali în perioada gestionării pandemiei provocate de Coronavirus și recunoștința pe care cetățenii o au față de personalul medical. Chișinăul și Bruxelles-ul au agreat condițiile pentru împrumutul de 100 milioane de euro”, se arată în comunicat. 

În același timp, fracțiunile parlamentare, premierul și președintele țării au convenit că în următoarea perioadă Guvernul va veni în Parlament cu rectificări la buget, care să permită creșteri de alocații și pe alte sectoare, cum ar fi infrastructura sau mediul de afaceri.

„Cât despre susținerea populației, coaliția de guvernare a decis lansarea programului Prima casă 6, în cadrul căruia angajații instituțiilor de forță vor primi compensații de 100% din valoarea locuinței, ceea ce înseamnă că dobânda va fi achitată integral de către stat pentru polițiști, militari, angajați ai CNA, SIS sau SPPS. 20 milioane de lei vor fi alocate din buget in aceste scopuri”, se mai arată în comunicat. 

Fermieri vor primi și ei ajutor de la stat într-un an complicat: PD și PSRM au convenit majorarea fondul de subvenționare cu 100 milioane de lei.

Totodată, părțile au discutat și despre împrumutul de 100 milioane de euro care urmează a fi acordat de Uniunea Europeană pentru atenuarea impactului Covid-19 în țara noastră. Condițiile de acordare a banilor au fost agreate de Republica Moldova și Comisia Europeană, așa că în cel mai scurt timp, până la sfârșitul lunii iulie, banii vor ajunge în țară.

Parlamentarii PD și PSRM au solicitat Executivului măsuri sporite de protecție a cetățenilor împotriva răspândirii Coronavirusului de tip nou și o gestionare mai atentă a situației din țară, în contextul numărului de cazuri noi apărute zilnic.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here