Acasă Social Medici, infectați la Centrul de Sănătate din Comrat: Au rămas 5 doctori

Medici, infectați la Centrul de Sănătate din Comrat: Au rămas 5 doctori

69

Doar 5 din cei 14 medici de familie mai activează la Centrul de Sănătate din Comrat. Asta după ce, nouă dintre ei s-au infectat cu noul coronavirus. Unii dintre aceștia se află în regim de autoizolare, iar alții primesc tratament la domiciliu. Informația a fost furnizată de către directoarea Centrului de Sănătate Comrat, Rodica Robu pentru gagauzinfo.md.

Șefa Centrului de Sănătate din Comrat susține că în cei 30 de ani de când activează în acest domeniu, nu s-a confruntat cu o astfel de situație.

„Astăzi, activează doar 5 medici de familie din cei 14 care sunt angajați. Ceilalți sunt în carantină, iar unii dintre ei se tratează la domiciliu. Astfel, a crescut presiunea asupra medicilor, iar un medic trebuie să lucreze pentru trei. Pacienți internați sunt mulți și tot mai mulți dintre ei sunt în stare gravă. Asta se întâmplă pentru că oamenii nu cred în existența coronavirusului de tip nou și încearcă să se trateze acasă, singuri, iar la medici se adresează atunci când stare lor de sănătate se înrăutățește”, menționează Rodica Robu.

Totodată, medicul afirmă că Centrul de Sănătate pe care îl conduce „abia mai face față” situației existente.

„Personalul medical care activează își exercită atribuțiile pe deplin. În limita puterilor facem totul ca să ajutăm pacienții.  Și oamenii tot ar trebui să ne ajute, măcar să poarte mască de protecție și să se spele cât mai des pe mâini. Situația este foarte serioasă”, a mai adăugat Rodica Rusu.

Până la ora actuală, în UTA Găgăuzia bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 1.199.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here