Acasă Justiţie Jurnalist din RM: ”Stoianoglo e un mare populist. Unul cum nu a...

Jurnalist din RM: ”Stoianoglo e un mare populist. Unul cum nu a mai avut PG în frunte niciodată în istorie”

289

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a demonstrat, de când a ajuns în funcție, că e un mare populist! Afirmația îi aparține jurnalistului Alexandru Cozer care s-a arătat revoltat de deciziile luate de actuală conducere a Procuraturii Generale față de protestul celor de la PAS.

Dacă nu ar recidiva, aș zice că Procuratura Generală șochează, dar din păcate deja astfel de reacții incalificabile devin o obișnuință.
Alexandr Stoianoglo a demonstrat, de când a ajuns în funcție, că e un mare populist. Unul cum nu a mai avut PG în frunte niciodată în istorie. Nici măcar pe timpul lui Gurin, care era un răsfățat al televiziunilor înainte de a ajunge în funcție.
Astăzi PG emite un alt comunicat total politicianist și lipsit de profesionalism față de protestul celor de la PAS, din fața instituției, a scris jurnalistul.

Mai mult, Cozer susține că PG acuză PAS de „slogane populiste, luptă pentru relevanță politică, lipsă de seriozitate”.

Domnule Stoianoglo, chiar și de ar face PAS așa ceva, dumneata ești cumva purtătorul de cuvânt al PSRM sau al președintelui Dodon pentru a veni cu astfel de comunicate? Asta nu poate fi o abordare profesionistă și serioasă din partea unei astfel de instituții. PG nu e partid politic pentru a intra în astfel de dispute și a opera cu astfel de termeni.
Și nu e prima dată când Stoianoglo o comite în asemenea hal.
Deja de mai multe ori PG s-a lansat în dispute halucinante cu politicienii, operând cu acuzații publice care descalifică orice procuror, darămite ditamai instituția. Numai cel de la 30 aprilie cât face, a declarat în postarea sa de pe facebook, Alexandru Cozer.

Spre final, jurnalistul a ținut să adreseze câteva întrebări, pentru Procurorul General.

Și domnule Stoianoglo, cum poate PG să stabilească lipsa infracțiunii în cazul „Sacoșa” când voi nu ați audiat pe nimeni din cei vizați? Cum, când nu ați comandat o expertiză internațională pentru a confirma veridicitatea imaginilor? Ce fel de anchetă e asta care nu a durat nici măcar o lună?
Revin la ce am spus săptămâna trecută și întreb: Ce a făcut Stoianoglo de când e în funcție în afară de câteva apariții televizate în care i s-a permis să se dea în spectacol, 3-4 conferințe de presă cu declarații tari și lacrimogene și eliberarea pe bandă rulantă a unor infractori prezentați drept „deținuți politici”?

Amintim că ieri,25 iunie, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat un flashmob în fața Procuraturii Generală, prin care și-au arătat nemulțumirea față de decizia Procuraturii de neîncepere a urmăririi penale pe cazul ”culiokul”.

În replică, Procuratura Generală a emis un comunicat prin care susține că flashmobul de azi al Partidului Acțiune și Solidaritate nu poate fi luat în serios pentru că, în opinia instituției, formațiunile politice aleg această cale în lupta pentru relevanță politică. Într-un comunicat de presă al PG, reprezentanții instituției dau lecții celor care își exprimă „dezacordul cu soluțiile organelor judiciare”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here