Acasă Dosare de rezonanță DOSARUL VIOREL MORARI 2: Contabilul de la firma fratelui fostului șef al...

DOSARUL VIOREL MORARI 2: Contabilul de la firma fratelui fostului șef al Procuraturii Anticorupție – eliberat din arest preventiv

186

Viorel Grăjdian, contabilul companiei Irarom Grup SRL, care aparține fratelui și mamei fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost eliberat sub control judiciar. Decizia a fost luată astăzi, de către magistrații din cadrul Judecătoriei Chișinău, cu sediul Ciocana.

Acesta este învinuit în același dosar penal, intentat de către Procuratura Generală pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani, în care sunt învinuiți Viorel Morari și apropiații săi.

Anterior, apărătorul lui Grăjdian, a comunicat pentru portalul Anticoruptie.md că, clientul său ar fi fost plasat în arest pentru că nu a făcut declarații care să-l incrimineze pe Viorel Morari. „Mai întâi l-au întrebat cu cine comunica mai mult din administrația firmei, de la cine primea indicații, cu cine se întâlnea. Apoi l-au întrebat ce indicații a primit de la Viorel Morari. După ce le-a spus că nu a comunicat deloc cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție, l-au amenințat direct că va fi arestat dacă nu va da declarații despre acesta”, a spus avocatul.

Malai a precizat că, deși clientul său era citat peste trei zile la procuratură, mascații au intrat în casa lui Grăjdian, fără mandat, au ridicat mai multe documente și l-au reținut pentru 72 de ore. Instanța de fond a admis parțial demersul procurorului și l-a plasat pe contabilul de la Irarom Grup în arest la domiciliu. Acuzatorii au contestat însă decizia primei instanțe și Curtea de Apel a acceptat demersul procurorilor și a eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile.

„Clientul meu este învinuit de spălare de bani, la fel ca și Viorel Morari și apropiații săi. Au ajuns să se răfuiască cu un contabil. Este grav ce se întâmplă, e ca în anii 90”, a spus Malai.

Amintim că recent pe numele lui Viorel Morari a fost pornit un alt dosar penal în care este învinuit de spălare de bani și îmbogățire ilicită, iar temei pentru demararea investigațiilor au servit mai multe materiale jurnalistice, „verificate și confirmate în cadrul procesului penal”.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Stoianoglo în cadrul unui briefing, procurorii au constatat că mama, fratele și cumnata lui Viorel Morari, care au înființat și administrat SRL Irarom Grup, fondată în 2013, ar fi investit în activitatea de întreprinzător mijloace financiare ce au depășit substanțial veniturile înregistrate oficial la instituțiile abilitate de stat.

Totodată, procurorii i-au incriminat fostului șef de la Procuratura Anticorupție că mama sa, care a avut timp de doi ani venituri oficiale de doar 2.500 de lei, în 2014 a efectuat nouă tranzacții de depunere a numerarului pe contul bancar al firmei „pentru majorarea capitalului statutar” în sumă totală de 3,8 milioane de lei.

Acest lucru, însă a fost negat de către administratorul firmei, Oleg Morari, care a prezentat jurnaliștilor acte de demonstrează declararea banilor agonisiți pe parcursul anilor în care el împreună cu părinții săi au fost plecați la muncă peste hotare. Mai mult decât atât, Oleg Morari a prezentat și acte care demonstrează faptul că pe parcursul anilor a luat cu împrumut mai multe sume de bani, de la câteva persoane aflate peste hotare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here